Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling baalt dat Raveleijn-draak kapot is: 'Belangrijk onderdeel van de show'

10-05-2022, 14.59 uurBeeld: @RemiPrieur

Wie de afgelopen weken de Efteling-show Raveleijn zag, heeft het al gemerkt: de mechanische draak Draconicon staat stil. Door een technisch mankement komt het vuurspuwende gevaarte niet meer omhoog tijdens voorstellingen. De Efteling baalt van de storing, vertelt een woordvoerder aan Looopings. Er wordt gezocht naar een oplossing.

"We onderzoeken op dit moment of er chronisch probleem is", legt de voorlichter uit. Er zou sprake zijn van "een technisch zeer ingewikkeld verhaal". "Wanneer Draconicon weer tot leven komt, is dus nog even de vraag. We doen er natuurlijk alles aan, want we beseffen dat het een belangrijk onderdeel van de show is."

Raveleijn is sinds begin april weer dagelijks te zien na een maandenlange winterstop. De voorstelling wordt sinds 2013 geproduceerd door het Franse themapark Puy du Fou. De draak is in 2011 gefabriceerd door decoratiebedrijf Heavy Decor uit Raamsdonksveer.

Animatronic
Het gebeurt vaker dat het vijfkoppige monster voor complicaties zorgt. In de zomer van 2019 werd de show ruim drie maanden niet opgevoerd vanwege problemen met Draconicon. En in augustus vorig jaar zakte de draak tijdens een voorstelling plotseling naar beneden. Daarna functioneerde de animatronic geruime tijd niet zoals het hoort.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be