Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling: twee attracties in nieuw themagebied Wereld van Sindbad dicht

11-05-2022, 09.47 uurBeeld: @bartvmeulen

Twee attracties in het nieuwe Efteling-gebied Wereld van Sindbad zijn op dit moment gesloten. Afgelopen week ging waterspeelplaats Archipel al dicht. Nu is ook de aangrenzende bootjesmolen Sirocco buiten gebruik voor werkzaamheden, nog geen vier maanden na de opening. Beide projecten hangen met elkaar samen, vertelt een voorlichter aan Looopings.

Avontureneiland Archipel wordt momenteel klaargemaakt voor de toevoeging van water. "Sirocco en Archipel zijn tegelijk gesloten omdat de besturing aan elkaar gekoppeld is", legt de woordvoerder uit. Bovendien wordt er coating op de paden van Archipel gelegd. "Deze paden zijn gekoppeld aan Sirocco."

De Efteling grijpt de sluiting ook aan om bij Sirocco enkele onderdelen te vervangen. "Omdat sommige onderdelen niet leverbaar waren door corona, kwamen er tijdelijke oplossingen. Tijdens het onderhoud komen er permanente onderdelen voor terug."

Weekend
Archipel is sinds begin deze maand niet toegankelijk. Sirocco ging afgelopen maandag dicht. De molen is op zaterdag 14 en zondag 15 mei weer even geopend, in een druk weekend. Tussen maandag 16 en vrijdag 20 mei gaat de onderhoudsbeurt daar verder.

Sirocco is de vervanger van kookpottenmolen Monsieur Cannibale. Archipel werd gebouwd op de plek van het verdwenen Avonturen Doolhof. Bij themadeel Wereld van Sindbad hoort ook de donkere achtbaan Vogel Rok, geopend in 1998.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be