Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: buitenkant van Efteling-attractie De Vliegende Hollander opgeknapt

15-05-2022, 18.29 uur

De Vliegende Hollander in de Efteling is weer uit de steigers. In maart verschenen er steigerconstructies bij de buitengevels van de attractie, onder meer voor schilderwerk. Inmiddels is de renovatie afgerond en oogt de gevelrij weer fris.

De waterachtbaan was van half december tot eind maart gesloten voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Bij de heropening waren de werkzaamheden aan de façade echter nog niet afgerond. De klus had eerder wat vertraging opgelopen door de weersomstandigheden.

Het gebied rond De Vliegende Hollander, ontworpen door Karel Willemen, moet een havenstadje uit de VOC-tijd voorstellen. Veel daken zijn vormgegeven als boten. Bezoekers betreden het huis van kapitein Willem van der Decken, de kapitein van een vervloekt schip.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be