Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Kinderen beschadigen rieten dak: Efteling zoekt naar een oplossing

03-05-2022, 13.11 uurBeeld: @RikVerhulst

Waterspeelplaats Archipel, de nieuwste attractie van de Efteling, heeft te lijden onder vandalisme. In het speelgebied staan verschillende houten hutjes met rieten daken. Spelende kinderen vinden het blijkbaar leuk om het riet los te trekken, met alle gevolgen van dien.

Afgelopen maand moest al een stuk riet hersteld worden vanwege beschadigingen. Afgelopen week ging het opnieuw mis. "Zonde, kinderen trekken al het riet uit de daken bij Archipel", meldde een verbaasde bezoeker zondag op Twitter.

De Efteling geeft toe dat de grijpgrage kinderhandjes een probleem vormen bij Archipel. "Er wordt gekeken naar een mogelijke oplossing, zodat het niet meer of veel minder kan gebeuren", laat een woordvoerster aan Looopings weten. Het in februari geopende avontureneiland is onderdeel van de Wereld van Sindbad, een nieuw themagebied.

Gesloten
Archipel is momenteel gesloten voor onderhoud. Dat heeft een andere reden: er worden aanpassingen verricht om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk water kan komen te staan in de waterspeeltuin. Volgende week gaat de naastgelegen bootjesmolen Sirocco ook dicht.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be