Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Foto's: Phantasialand maakt wachttijden inzichtelijk met nieuwe informatieborden

09-05-2022, 11.20 uur

Phantasialand heeft dit seizoen een groot aantal nieuwe informatieschermen in gebruik genomen. Op strategische plekken in het Duitse pretpark zijn nu schermen te vinden met actuele wachttijden en showtijden. De digitale borden tonen de attracties in een themagebied, plus de populairste omliggende attracties.

Van elke attractie wordt de wachttijd en een korte omschrijving getoond. Verder verschijnen af en toe reclameboodschappen voor het betaalde voorrangssysteem Quick Pass. Bovendien fungeren de schermen als wegwijzers, dankzij pijlen die bezoekers de juiste richting op sturen.

Om te voorkomen dat de tv-schermen uit de toon zouden vallen, werden veel exemplaren rijkelijk gedecoreerd in de stijl van de bijbehorende themawereld. "Een uitgebreid informatiesysteem mocht onze passie voor het creëren van de ultieme beleving niet in de weg staan", zegt Phantasialand er zelf over.

Stijlbreuk
"Monitors en informatieborden kunnen de sfeer maar al te gemakkelijk bederven door te zorgen voor een grove stijlbreuk." Daarom heeft men uitgebreid de tijd genomen om tot een passende oplossing te komen. "Ontwerpen moesten talloze keren worden weggegooid en heroverwogen totdat de schermen op een vanzelfsprekende wijze in onze bestaande gebieden pasten, alsof ze er altijd al onlosmakelijk mee verbonden zijn geweest."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be