Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling sluit nieuw speelgebied Archipel voor werkzaamheden

02-05-2022, 14.22 uurBeeld: @eftel_straat

Speelgebied Archipel in de Efteling is de komende tijd dicht. Tot en met vrijdag 13 mei vinden er werkzaamheden plaats, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Die moeten ervoor zorgen dat er in de nieuwe waterspeelplaats ook daadwerkelijk water kan komen te staan. Daarna wordt de attractie opnieuw gesloten tussen maandag 16 en vrijdag 20 mei.

Sinds de opening in februari staat de waterspeeltuin droog. Ook bij goed weer kan er niet met water gespeeld worden. Vorige maand vertelde een voorlichter dat er gewacht werd op een goedkeuring van keuringsinstantie TÜV. Blijkbaar moet er toch nog iets aangepast worden.

Nu spreekt een woordvoerster over "geplande werkzaamheden". Archipel stond tot vandaag echter niet op de onderhoudskalender. "Het heeft ermee te maken dat Archipel een waterspeelplaats is, die is geopend in de winter", luidt de uitleg. Sommige werkzaamheden zouden alleen verricht kunnen worden bij beter weer. "En daar is nu het moment voor." Verschillende speelonderdelen worden ingepakt.

Oosterse sferen
De waterattractie is onderdeel van themagebied de Wereld van Sindbad, samen met bootjesmolen Sirocco en achtbaan Vogel Rok. Tijdens een tweede bouwfase wordt het avontureneiland uitgebreid. Dan moet ook de omgeving verder aangekleed worden in oosterse sferen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be