Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vervangt Swirl's Ice Cream door eigen variant

30-04-2022, 21.54 uurBeeld: Bart Baan

De Efteling is gestopt met de verkoop van Swirl's Ice Cream. Twee Swirl-verkooppunten in het attractiepark zijn de afgelopen weken omgebouwd. Er wordt voortaan een merkloze variant geserveerd. Het concept - softijs gemengd met fruit en chocolade naar keuze - bleef min of meer gelijk.

Swirl's was voorheen onderdeel van ijsmerk Ola, eigendom van Unilever. Tegenwoordig hoort het concept bij de firma Steimans, de eigenaar van MultiVlaai en snoepwinkelketen Jamin.

De Efteling heeft nog geen nieuwe naam voor het product. "Geef je eigen draai aan softijs", valt te lezen op reclameborden. Bezoekers kunnen nu een saus - mango, aardbeien, chocolade of karamel - en drie toppings selecteren. Dat kost 4,95 euro.

Slechter
Voorheen was de keuze een stuk ruimer. Een Ola-Swirl bestond uit twee smaken softijs en vijf toppings. Bovendien werden de ingrediënten van een Swirl nog gemixt. De nieuwe ijsjes vallen dan ook niet bij iedereen in de smaak. "Dit is gewoon letterlijk de slechte versie van de Swirl", zegt Efteling-vlogger Bart van Iersel, beter bekend als Bart Baan, in één van zijn video's. Die werd tot nu toe al meer dan tienduizend keer bekeken. "Het is in niks beter, het is alleen maar slechter."

De bekende Efteling-fanaat baalt flink van het nieuwe product. "Dit zit gewoon allemaal bij elkaar gegooid in een bak. Het zijn ook grote brokken. Het hele idee van een Swirl is eraf. Het is gewoon ijs met spul. Ik vind dit echt een misser. Jammer, ik ga het vijfje geven. Ik vind er echt helemaal niks speciaals aan voor 5 euro."

La Dame Blanche
Het ijs is verkrijgbaar bij de verkooppunten Glad IJs aan de Pardoes Promenade en IJssalon La Dame Blanche in restaurant Het Witte Paard. Ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van de Efteling staat tijdelijk een feestspecialiteit op de menukaart, bestaand uit mango, pure chocolade, aardbeiensaus en confetti.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be