Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Kabelbaan Slagharen stilgezet nadat bezoeker heup breekt

30-04-2022, 17.33 uurBeeld: Henry Meeuws

De kabelbaan van Attractiepark Slagharen is vanmiddag stilgezet vanwege een ongeluk. Bij het uitstappen ging het fout: een oudere man kwam ten val en belandde op de grond, waardoor hij zijn heup brak. Dat bevestigt een Slagharen-woordvoerder aan Looopings. Uit voorzorg besloten medewerkers de attractie stil te leggen.

Met behulp van de Cable Car, zoals de kabelbaan wordt genoemd, worden bezoekers door de lucht getransporteerd van de ene naar de andere kant van het park. Er zijn twee plaatsen om in te stappen: bij waterattractie Expedition Nautilus en tegenover de Old Timers, naast achtbaan Gold Rush. De attractie opende in 1976.

Het incident vond plaats bij het laatstgenoemde station. Uiteindelijk is het slachtoffer behandeld door ambulancepersoneel en meegenomen naar het ziekenhuis. Daarop kon de attractie weer gaan draaien. Volgens ooggetuigen zaten bezoekers zo'n drie kwartier vast in de kabelbaan.

Vouchers
Ter compensatie heeft Slagharen vouchers uitgedeeld voor een gratis drankje, vertelt de voorlichter aan Looopings. Op een later moment gaat het park contact opnemen met de familie van de man. "Voor hem is dit natuurlijk buitengewoon vervelend." Met het transportsysteem zelf is technisch niets mis: er was geen sprake van een storing.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be