Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo laat bezoekers 24 uur per dag meekijken met de pinguïns

01-05-2022, 15.25 uur

De bekende zwartvoetpinguïns van Burgers' Zoo zijn tegenwoordig 24 uur per dag te volgen. Geïnteresseerden kunnen dankzij een livestream op YouTube voortdurend een kijkje nemen in het verblijf van de dieren. Dat bevindt zich direct bij de hoofdingang.

"Zelf zijn we ook wel benieuwd wat deze vogels in de nacht uitvoeren", laat de Arnhemse dierentuin weten. "Wie weet zien we erg interessant gedrag." Om privacyredenen is een uitkijkpunt voor bezoekers gecensureerd.

De pinguïns worden twee keer per dag handmatig gevoerd door verzorgers. Ook dat is zichtbaar in de stream. "We hanteren hier geen exacte tijden voor, maar vaak is dit tussen 09.30 en 10.00 uur en vanaf 15.30 uur." De dieren krijgen dan haring uit een emmer. Pinguïns kauwen niet op de vis, maar slikken het voedsel in één keer door. Meestal duiken ze daarna het water in.

Neushoorn
In het wild komen zwartvoetpinguïns voor in Zuid-Afrika. Ze kunnen dan ook goed tegen de hitte tijdens Nederlandse zomers. Eerder presenteerde het dierenpark al livestreams die dag en nacht een drachtige neushoorn en een drachtige zeekoe lieten zien.Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be