Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen stopt met bussafari in zomerseizoen

05-05-2022, 23.06 uur

Safaripark Beekse Bergen is gestopt met het aanbieden van de bussafari in het zomerseizoen. Normaal gesproken kunnen bezoekers het Brabantse dierenpark niet alleen wandelend ontdekken, maar ook per auto, boot en bus. De bekende safaribussen zijn voorlopig echter niet beschikbaar.

Beekse Bergen heeft ervoor gekozen om de bussafari in het vervolg alleen in het winterseizoen in te zetten, van 1 oktober tot en met 30 maart. "In de zomer wordt voor een optimale beleving gefocust op de wandel-, boot- en autosafari", vertelt een woordvoerster aan Looopings.

In een interne memo wordt aangevuld dat de beslissing is genomen om de doorstroming in de safarigebieden te verbeteren. Op drukke dagen staan er regelmatig files vanwege het grote aantal auto's. Het weghalen van de bussen zou dat probleem moeten verhelpen.

Land Cruiser
Beekse Bergen komt op sommige dagen wel met een betaald alternatief. Onder de noemer Gamedrive kunnen bezoekers de savanne ontdekken vanuit een open Land Cruiser met tien zitplaatsen, onder begeleiding van een gids. Er geldt een minimale leeftijd van 3 jaar. Eén rit van circa 45 minuten kost 15 euro per persoon, exclusief entreetickets voor het park.

"De Gamedrive was er al voor verblijfsgasten, maar is nu ook beschikbaar voor dagbezoekers en abonnementhouders", vertelt de voorlichtster. Een andere betaalde activiteit is een anderhalf uur durende wandelsafari met een gids, voor 7,50 euro per persoon. Komende zomer biedt men eveneens kanotochten aan, tegen betaling.

Leeuwen
De bussafari bestaat normaal gesproken uit twee verschillende routes die allebei ongeveer drie kwartier duren. Wie de bus pakt van de ingang naar het Kongo Restaurant ziet onder andere zebra's, kamelen, neushoorns en jachtluipaarden. De bus van het restaurant terug naar de entree komt langs bijvoorbeeld giraffen, buffels en leeuwen.Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be