Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Spirou Provence

Strippretpark in Frankrijk opent disk'o coaster en waterspeelplaats

24-07-2022, 19.32 uur

Het Franse attractiepark Parc Spirou, dat volledig in het teken staat van striphelden, heeft afgelopen week een nieuw themagebied geopend. De uitbreiding van 4000 vierkante meter draait om de stripreeksen Kid Paddle en Game Over. Er zijn twee attracties te vinden: een disk'o coaster en een waterspeelplaats.

De disk'o coaster, een heen en weer slingerende schijf van de Italiaanse leverancier Zamperla, heet Blorks Attack. Het achtergrondverhaal gaat over twee stripfiguren die een videogame spelen: met een joystick besturen ze een vliegende schotel, die heen en weer glijdt over een met slijm bedekte helling.

In de omgeving zijn verschillende vliegende schotels zichtbaar, die het spelletje kennelijk niet overleefd hebben. De waterspeeltuin wordt Aqua Slime Project genoemd. Verder bestaat het gebied uit souvenirwinkel Slime Station en eetgelegenheid Espace Kid Freezer.

3 miljoen euro
Parc Spirou, geopend in 2018, investeerde 3 miljoen euro in de toevoegingen. In een persbericht wordt beweerd dat er dankzij de komst van de disk'o coaster nu vijf achtbanen in het park staan. Veel pretparkfans zullen het daar niet mee eens zijn: ondanks de benaming worden disk'o coasters over het algemeen niet gezien als achtbanen.Meer Parc Spirou Provence
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be