Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

40 meter hoge zweefmolen vastgelopen: kermisbezoekers bevrijd door brandweer

28-04-2022, 17.25 uurBeeld: Antonio Castronovo

Enkele tientallen kermisbezoekers in de Duitse stad Aken hebben woensdagavond een tijdlang vastgezeten in een zweefmolen. De 40 meter hoge Sky Glider kwam op ongeveer 25 meter hoogte stil te hangen. Alle 24 passagiers moesten vervolgens met behulp van hoogwerkers van de brandweer bevrijd worden.

Videobeelden van een omstander laten zien hoe dat verliep. Volgens ooggetuigen nam de volledige reddingsoperatie ongeveer twee uur in beslag. Ondertussen was een deel van het kermisterrein afgesloten, maar de andere attracties bleven operationeel.

Voor de zekerheid werd er tijdens de evacuatie een groot kussen op de grond geplaatst, dat uiteindelijk niet gebruikt hoefde te worden. Er vielen geen gewonden. Nader onderzoek moet uitwijzen wat de storing veroorzaakt heeft. De Sky Glider van de Nederlandse exploitant Albert Ordelman jr. werd in 2019 gebouwd door de firma AK Rides uit Slowakije.

Nederlandse grens
Aken ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, vlakbij de Nederlandse en Belgische grens. De grote kermis, die Öcher Bend wordt genoemd, startte op zaterdag 16 april. Het evenement duurt nog tot en met maandag 2 mei.Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be