Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Waterspin in Duinrell buiten gebruik voor renovatie

09-05-2022, 19.25 uur

Bezoekers van Duinrell kunnen de komende tijd geen ritje maken in de Waterspin. De 26 jaar oude thrillride is momenteel buiten gebruik vanwege een onderhoudsbeurt. Het Wassenaarse park weet nog niet wanneer de attractie weer kan draaien: het leveren van nieuwe onderdelen laat langer op zich wachten dan gehoopt.

"We voeren groot onderhoud uit op alle vlakken, zodat de attractie weer jaren mee kan", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Daarvoor werken onze eigen mensen samen met externe specialisten."

De Waterspin is een attractie van het type top spin, gebouwd door de Duitse fabrikant Huss Park Attractions. Waaghalzen nemen plaats op een bank die meerdere keren over de kop vliegt. Meerdere Europese pretparken hebben er de afgelopen jaren voor gekozen om dergelijke attracties af te breken vanwege de hoge onderhoudskosten.

Behouden
Duinrell is dat niet van plan, belooft de voorlichter. "Wij investeren liever om klassiekers te kunnen behouden. De Waterspin is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een icoon voor het park."

De renovatie van de Waterspin is het derde grote onderhoudsproject in Duinrell in relatief korte tijd. Afgelopen winter werd frisbee-attractie Mad Mill nog afgebroken voor een opknapbeurt. Momenteel legt men de laatste hand aan groot onderhoud bij de bekende Kikkerachtbaan. De coaster gaat binnenkort weer open.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be