Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
AquaZoo Leeuwarden

Friese dierentuin opent nieuw tijgergebied van 5000 vierkante meter

30-04-2022, 20.39 uur

In AquaZoo Leeuwarden is vandaag een groot tijgerverblijf geopend voor publiek. De Friese dierentuin verwelkomde afgelopen week twee nieuwe bewoners: Siberische tijgers, ook wel bekend als amoertijgers. Vanaf nu zijn ze zichtbaar in een nieuw gebied, waar later ook andere diersoorten aan toegevoegd worden.

Het verblijf heeft een oppervlakte van 5000 vierkante meter. Er verschenen heuvels, naaldbomen, klimstructuren, schuilhutten en waterpartijen. Er is bijna twee jaar aan het project gewerkt. Parkengroep Libéma, waar AquaZoo onderdeel van is, investeerde er bijna 1 miljoen euro in.

Volgens parkmanager Jeroen Loomeijer passen tijgers heel goed bij een dierenpark dat in het teken staat van water. Tijgers zijn namelijk uitstekende zwemmers. "Zo kunnen ze een stuk water van 8 kilometer breed oversteken."

Fokprogramma
De diersoort is bedreigd: in het wild leven nog meer een paar honderd exemplaren. De grootste bedreiging is de mens. Er wordt veel op de tijgers gejaagd door stropers. Daarnaast wordt het leefgebied door bosbranden en houtkap steeds kleiner. Europese dierentuinen proberen de soort te behouden met behulp van een fokprogramma, waar AquaZoo aan meewerkt.

Momenteel hebben beide tijgers - een mannetje en een vrouwtje - hun eigen gedeelte met een afscheiding ertussen. Tijgers zijn in principe solitaire dieren. "Maar als het goed gaat, kunnen we deze verblijven over een tijdje eenvoudig met elkaar verbinden en kunnen ze hier samen rondlopen", zegt hoofd dierverzorging William Kreijkes.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer AquaZoo Leeuwarden
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be