Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Floriade Expo

Floriade plotseling verdwenen van Google, inclusief negatieve recensies

27-04-2022, 10.05 uur

Waar zijn alle Google-recensies over de Floriade in Almere gebleven? Het Google-profiel van de wereldtuinbouwtentoonstelling is gisteren plots verwijderd. Daardoor zijn ook honderden recensies verloren gegaan, waaronder een hoop negatieve. De organisatie zit er niet achter, zegt commercieel directeur Frank Cornelissen.

Wie nu één van de vele vernietigende reacties opzoekt, krijgt de melding "Deze review is niet meer beschikbaar". Het is niet bekend waarom de Google-pagina van de Floriade is weggehaald. Op social media wordt gesuggereerd dat de organisatie probeert om negatieve beoordelingen uit te wissen. Onzin, bezweert Cornelissen.

"Wij richten ons op het verbeteren van de bezoekersbeleving, niet op het verwijderen of verbergen van negatieve recensies", vertelt hij aan Looopings. "Dat is hier ook zeker niet aan de hand." Volgens het directielid is de pagina "momenteel verborgen door Google". "We zijn in nauw contact met hen om het profiel te herstellen, inclusief alle recensies."

Niet klaar
In afwachting daarvan is er alvast wel een nieuw profiel aangemaakt op Google. Daarop verschenen tot nu toe vier commentaren, allemaal goed voor één van de vijf sterren. "Waarom ga je open als je niet klaar bent?", vraagt iemand zich bijvoorbeeld af. "Waardeloos. Kan het geld beter door de wc spoelen, dat bespaart nog benzinekosten."

Op Tripadvisor staan momenteel 201 berichten over de Almeerse Floriade, waarvan er 104 gecategoriseerd zijn als 'Vreselijk' en 32 als 'Slecht'. De organisatie gaf afgelopen week al toe dat de Expo een valse start kende, waarbij nog niet alle paviljoens af zijn en veel planten nog niet in bloei staan. Men belooft beterschap voor de komende maanden.

Meer Floriade Expo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be