Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-achtbaan Joris en de Draak tijdelijk dicht vanwege rat

28-04-2022, 16.29 uurBeeld: @thegalaxypigs

Houten achtbaan Joris en de Draak in de Efteling is deze week tijdelijk gesloten geweest vanwege een rat. Het dier was onder de kettinglift van de rollercoaster terechtgekomen, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Om te voorkomen dat de rat gewond zou raken, werd de attractie stilgezet.

"Dat was puur voor de veiligheid van het dier zelf", vertelt de voorlichtster. "Als de rat zou blijven zitten tijdens het draaien van de attractie, zou het dier in de beknelling kunnen raken in de aandrijving." Al met al stond Joris en de Draak volgens haar zo'n tien minuten stil.

Het voorval vond dinsdag plaats. Op videobeelden, afkomstig van TikTok, is te zien hoe twee medewerkers de rat vangen met behulp van een emmer en een bezem. Nieuwsgierige bezoekers in de wachtrij wilden na afloop maar al te graag een glimp opvangen van de rat, die is vrijgelaten op een veiligere plek.

Hamelen
In het filmpje worden de personeelsleden gekscherend "de rattenvangers van de Efteling" genoemd, een knipoog naar het sprookje De Rattenvanger van Hamelen van de gebroeders Grimm. De bekende vertelling komt overigens nog niet voor in het Sprookjesbos. Wel is er sinds 2007 een verwijzing naar het sprookje te vinden in miniatuurwereld Diorama.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be