Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Podcast: wat kunnen andere dierentuinen leren van Apenheul?

02-05-2022, 23.56 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

Het Apeldoornse dierenpark Apenheul wordt al decennialang geprezen voor de natuurlijke en ruime verblijven, waar de dieren een hoop vrijheid hebben. Wat kunnen andere dierentuinen daarvan leren? En hoe bereidt een park dat de tijd ver vooruit was zich voor op de toekomst? In een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast spreekt Apenheul-directeur Roel Welsing ruim vijftig minuten over zijn visie en toekomstige ontwikkelingen.

Welsing leidt Apenheul nu ruim vijf jaar. Hiervoor was hij meer dan twaalf jaar marketingdirecteur bij Triodos Bank. Beide bedrijven hebben meer overeenkomsten dan je op het eerste gezicht zou denken, vertelt de directeur. Hij staat ook uitgebreid stil bij de manier waarop Apenheul de komende jaren kan groeien: niet alleen door verouderde gebieden op te knappen en een nieuwe apensoort toe te voegen, maar ook door het seizoen te verlengen.

Verder praat Welsing over ontwikkelingen op het gebied van dierenwelzijn en manieren om het publiek te informeren over zaken als educatie, beweging en gezond eten. Een opgeheven vingertje werkt averechts, aldus Welsing, maar hoe moet het dan wel? Andere onderwerpen die aan bod komen: het verplaatsen van een draaimolen, een nieuwe interactieve speelruimte voor kinderen en het verbeteren van de kwaliteit van de horeca.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be