Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Podcast: de bedenker van de Kwakus Kwebbel Show en Play Kwek Show in Duinrell

26-06-2022, 10.48 uurBeeld: John Damen

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

In Duinrell zijn al meer dan dertig jaar twee computergestuurde poppenshows te zien: de Kwakus Kwebbel Show (1988) en de Play Kwek Show (1990). Decennia na de premières zocht Looopings bedenker Joost Timp op voor een interview. In een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast legt hij uit hoe de tijdloze voorstellingen tot stand kwamen.

Timp - zoon van wijlen tv-icoon Mies Bouwman - is bij het grote publiek bekend van de band Bloem, waarmee hij in 1980 de hit Even Aan Mijn Moeder Vragen scoorde. Eind jaren tachtig kwam Duinrell bij hem terecht via zijn werk voor de tv- en muziekwereld. In de podcast blikt de tekstschrijver, componist en zanger terug op die periode. Uiteraard komen de aanstekelijke liedjes uit de twee shows voorbij.

De maker vertelt onder meer hoe hij de verhaallijnen bedacht en hoe hij de bekende Nederlanders uitkoos die destijds de personages vertolkten. Zo zijn in de Kwakus Kwebbel Show zangeres Bonnie St. Claire en acteur Gerard Cox te horen. In de Play Kwek Show kunnen oplettende luisteraars de stemmen van presentator Henny Huisman, tv-persoonlijkheid Albert Mol en meidengroep Frizzle Sizzle herkennen.

Walt Disney World
Timp, die zelf ook in beide producties voorkomt, liet zich naar eigen zeggen inspireren door poppenshows in het Amerikaanse Walt Disney World, zoals de Tiki Room en Country Bear Jamboree. Hij herinnert zich nog hoe hij wekenlang in het Wassenaarse attractiepark doorbracht om alle animatronics te programmeren.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be