Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hunderfossen Eventyrpark

Onbekend pretpark in Noorwegen dolblij met Amerikaanse pretparkprijs

26-04-2022, 15.57 uur

Een onbekend attractiepark in Noorwegen is ervandoor gegaan met een prestigieuze pretparkprijs. Hunderfossen, gelegen in de buurt van de stad Lillehammer, ontving de Thea Award for Outstandig Achievement uit handen van de Amerikaanse Themed Entertainment Association (TEA).

De onderscheiding is bedoeld voor de vorig jaar geopende simulator Reodor Felgens Hyperakselerator van de Britse firma Simworx. Daarin betreden bezoekers de wereld van de Noorse auteur en illustrator Kjell Aukrust. Ze komen personages tegen uit de animatiefilm Flåklypa Grand Prix uit 1975, die gebaseerd werd op het werk van Aukrust.

De film was een gigantisch succes in Noorwegen: volgens de filmmaatschappij werden er in de loop der jaren 5,5 miljoen kaartjes voor verkocht, terwijl Noorwegen slechts 5,4 miljoen inwoners telt. Het verhaal achter de attractie is wel helemaal van deze tijd: uitvinder Reodor Felgen zegt een oplossing te hebben vonden voor klimaatverandering.

Doldwaas
Hij ontwikkelde een brandstof op basis van de scheten en boeren van Noorse boerderijdieren. Bezoekers krijgen de kans om de uitvinding te testen tijdens een doldwaas proefritje in de zogenoemde Hyperakselerator, dat bijna verkeerd afloopt.

De TEA-jury roemt de "perfecte balans tussen verhaal, spanning en klassieke humor". "Reodor Felgens Hyperakselerator biedt rijke personages, een boeiende verhaallijn, een spannende rit, indrukwekkende speciale effecten en hoogwaardige 3D-media, op een klein oppervlakte met een beperkt budget."

Uniek en anders
Hunderfossen-directeur Hogne Høstmælingen is apetrots. "Dat het kleine Noorwegen zich kan laten gelden in zo'n grote industrie, bevestigt dat we slagen in onze opzet om uniek en anders te zijn." Hij belooft dat de award een prominente plek krijgt in het park. Eerdere Europese winnaars van de prijs zijn onder meer Symbolica in de Efteling (2017) en Popcorn Revenge in Walibi Belgium (2019).Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Hunderfossen Eventyrpark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be