Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelpark Oud Valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen kondigt 25 meter hoge vrijevaltoren aan

25-04-2022, 14.03 uur

Het Noord-Hollandse pretpark Speelpark Oud Valkeveen investeert in een nieuwe attractie van 25 meter hoog. Het familiepark heeft bij de Italiaanse leverancier Zamperla een vrijevaltoren besteld. Die wordt gedecoreerd als een vuurtoren, blijkt uit een ontwerp dat sinds kort in het park hangt.

"Verwacht in 2023", valt daarop te lezen. Het gaat om een familieattractie van het type sky tower, met twaalf zitplaatsen. Bezoekers worden langzaam omhoog getrokken, waarna de gondel meermaals op en neer stuitert.

Op het hoogste punt is er een "prachtig uitzicht over het hele park", belooft Oud Valkeveen. De toren komt te staan op een eiland in de vijver met waterfietsen. Volgens Zamperla is de attractie uitgerust met geavanceerde technologie om geluidsoverlast te beperken.

Vergunningen
In het verleden werden de plannen van Speelpark Oud Valkeveen weleens gedwarsboomd door de gemeente Gooise Meren, die niet wil dat het klassieke speelpark op een volwaardig attractiepark gaat lijken. In dit geval is de vergunning al binnen, vertelt een woordvoerder aan Looopings. De Raad van State buigt zich nog wel over een nieuw bestemmingsplan.

Meer Speelpark Oud Valkeveen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be