Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Entreegebouw Efteling weer in gebruik na gigantische onderhoudsbeurt

25-04-2022, 13.12 uurBeeld: @bartvmeulen

Het entreegebouw van de Efteling is vanaf vandaag weer in gebruik. De afgelopen maanden was het Huis van de Vijf Zintuigen afgesloten voor een enorme opknapbeurt, waarbij grote delen van de rieten kap zijn vernieuwd. Er kwam een tijdelijke ingang aan de linkerzijde, bestaand uit een stalen constructie met een overkapping.

Daar vond maandenlang de kaartcontrole plaats. Ondertussen bleven een toiletblok en de Gastenservice in het Huis van de Vijf Zintuigen toegankelijk via een speciale sluis. Rond het gebouw verscheen een tientallen meters hoge steigerconstructie. Die is inmiddels volledig afgebroken. Een stuk eerder dan verwacht, want eerder kondigde de Efteling aan dat bezoekers de hoofdentree pas half mei weer zouden kunnen betreden.

De rieten kap heeft een oppervlakte van 4500 vierkante meter. Daarmee is het één van de grootste rieten daken ter wereld. Vanwege de hellingshoek van maar liefst 80 graden moesten rietdekkers gezekerd worden met grote kabels, die aan de pieken van het bouwwerk werden bevestigd.

Lekkages
In 2017 werd de onderkant van de kap al vernieuwd, dit keer was er aandacht voor de hoger gelegen delen. Tegelijkertijd zijn er bijvoorbeeld lekkages verholpen en lampjes vervangen. Er is nog wel een duidelijk kleurverschil zichtbaar tussen het oude en het nieuwe riet. "Maar aangezien riet een natuurlijk product is, zie je daar over een jaar niks meer van", belooft strategisch projectleider Peter Couwenberg.

Hoewel de onderhoudsklus nu achter de rug is, wordt in het entreegebied ook de komende jaren nog volop gewerkt. Vanwege de komst van het Efteling Grand Hotel gaat de infrastructuur in de omgeving volledig op de schop. Een deel van de Pardoes Promenade is al verplaatst. Binnenkort sluit restaurant De Vrolijke Noot.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be