Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tierpark Alsdorfer Weiher

Activisten bevrijden buizerds uit dierentuin: 'Geen overlevingskans'

21-04-2022, 19.25 uur

Activisten hebben twee buizerds bevrijd uit de Duitse dierentuin Tierpark Alsdorfer Weiher, net over de grens bij Kerkrade. Het gaat echter om gewonde vogels die in het wild geen schijn van kans op overleving hebben. Zowel de daders als de dieren zijn voorlopig spoorloos.

De buizerds zijn ongeveer 16 jaar oud. In 2008 en 2009 braken ze hun vleugels tijdens verkeersongelukken. Sindsdien kunnen ze niet goed meer vliegen. De brandweer van Aken bracht de vogels naar Tierpark Alsdorfer Weiher, waar ze dankzij regelmatige voeding toch in leven konden blijven.

Parkdirecteur Stefan Heffels legt aan de krant Aachener Zeitung uit dat er speciale borden bij hun verblijf hangen. "We kregen vragen over deze vogels en de volière, omdat de buizerds vaak tegen de tralies vlogen en vervolgens neerstortten. Daarna hebben we borden geplaatst en de situatie uitgelegd."

Brief
Die uitleg hebben de dierenactivisten blijkbaar niet gelezen. Ze gebruikten vermoedelijk een betonschaar om de tralies van de volière door te knippen. Ook lieten de activisten een brief achter waarin ze hun actie probeerden te verantwoorden. "Onze excuses voor de drastische stap, maar blijkbaar wilde niemand die verantwoordelijk was het lijden erkennen dat in deze kooi zat. Sloop alsjeblieft deze vreselijke plek of herberg minder vrijheidslievende dieren."

Heffels is weinig optimistisch over het lot van de buizerds: "Omdat ze niet meer kunnen vliegen, hebben de vogels in het wild geen overlevingskans. We hebben de hele omgeving doorzocht, maar niets gevonden."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be