Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Bouwplannen onthullen ritverloop van nieuwe achtbaan Europa-Park

21-04-2022, 06.55 uur

Benieuwd naar de nieuwe achtbaan van Europa-Park? Het Zuid-Duitse attractiepark heeft bij de gemeente een bouwvergunning aangevraagd voor een spectaculaire rollercoaster, die moet komen te liggen in een nieuw Kroatisch themagebied. De documenten laten zien wat we van de attractie kunnen verwachten.

Eerder werd al duidelijk dat Europa-Park een achtbaan van het type bigdipper op het oog heeft, gebouwd door huisleverancier Mack Rides. Dat type kennen we onder meer van Lost Gravity in Walibi Holland. Europa-Park kiest echter voor lanceringen in plaats van een kettinglift en grotere karretjes met meer zitplaatsen. De naam luidt Voltron Coaster.

De bouwplannen, te vinden op de website van de gemeente Rust, verraden het baanverloop van de attractie. Op één van de tekeningen worden ook de elementen benoemd. Dat zijn onder meer twee loopings, twee airtime hills, een kurkentrekker, een downward roll, een non-inverting Immelmann, een Immelmann, een dive, een drop, een reversed banked stall, een double up, een s-curve en een roll.

Traumatica
Voltron Coaster gaat dus meerdere keren over de kop. Het stationsgebouw komt te liggen aan een boulevard in het Griekse themagebied, op de oude plek van ballonnenmolen Flug des Ikarus. Die attractie werd afgelopen winter verwijderd. De baan strekt zich uit tussen spinning coaster Euro-Mir en het terrein van halloween-evenement Traumatica, richting een grote rotonde aan de rand van het park.

De komende weken kunnen buurtbewoners nog hun zegje doen over de plannen. Europa-Park is van plan om de achtbaan te openen in 2023. Langzaam maar zeker begint de tijd te dringen: de bouw is vandaag de dag nog niet begonnen. Wel werd de beoogde locatie al bouwrijp gemaakt. Verschillende bouwwerken en decorstukken zijn weggehaald.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be