Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe waterspeelplaats Efteling staat nog steeds droog

19-04-2022, 22.27 uurBeeld: @jfmvpuijenbroek

Ondanks het goede lenteweer van de afgelopen dagen staat er nog steeds geen water in Archipel, de nieuwe waterspeelplaats van de Efteling. Het speelgebied, onderdeel van themagebied Wereld van Sindbad, werd op 1 februari geopend voor publiek. Toen ontbrak het water, volgens de Efteling vanwege de lage temperaturen.

Maar ook nu de zon schijnt en het met gemak 19 graden wordt in Kaatsheuvel, kunnen Efteling-bezoekers niet met water spelen in Archipel. Dat heeft te maken met het uitblijven van een officiële keuring door de bevoegde keuringsinstantie TÜV, bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

"Door de latere levering van bepaalde onderdelen moest de installatie ervan opgeschoven worden en daardoor ook de keuring", legt hij uit. Archipel was dus nog niet af? "Er is nog gewerkt aan het watersysteem in de aanloop naar het zomerseizoen."

Enkele weken
De Efteling kan nog geen exacte datum noemen waarop de waterspeelplaats in volle glorie te beleven zal zijn. "We hopen dat Archipel over enkele weken voorzien is van water", luidt het voorlopige antwoord.

Archipel is vormgegeven als een oosters avontureneiland met een vissersdorp, waar kinderen op zoek kunnen naar verborgen schatten. Als er straks daadwerkelijk water in staat, zullen bezoekers merken dat de naastgelegen bootjesmolen Sirocco voor golven zorgt. Na zonsondergang en bij extreme weersomstandigheden moet de speeltuin dicht.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be