Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Buurtbewoners Walibi Belgium in beroep tegen nieuwe vergunning

19-04-2022, 23.00 uurBeeld: @TownPix

Omwonenden van Walibi Belgium gaan in beroep tegen een onlangs verleende vergunning. Die zorgt ervoor dat het pretpark zonder problemen open kan. In februari bleek dat de Raad van State de vergunning van Walibi had ingetrokken, waardoor enkele recente attracties en faciliteiten officieel niet meer gebruikt mochten worden.

Aan de vooravond van het nieuwe seizoen ontving Walibi plotseling een nieuwe vergunning. Daardoor kon het park op 2 april geopend worden inclusief alle attracties en gebouwen, zonder in overtreding te zijn. Buurtbewoners zijn kwaad dat het attractiepark kennelijk geen strobreed in de weg gelegd wordt.

Ze zijn allesbehalve tevreden over de voorwaarden van de nieuwe vergunning, die razendsnel verleend werd. Daarom vragen ze het Waals Gewest om strengere regels met betrekking tot geluidsoverlast, met name op maximaal tien dagen in het jaar met speciale evenementen.

Controleren
Bovendien willen de omwonenden dat er vaker geluidsmetingen plaatsvinden, om te controleren of Walibi zich wel aan de gestelde voorwaarden houdt.

De soap rond de vergunning van Walibi Belgium is dus nog niet ten einde. Een vertegenwoordiger van de buurt klaagt over het gebrek aan een directe dialoog met de directie van het park. Hij benadrukt dat men niet de intentie heeft om Walibi te sluiten: het is alleen de bedoeling om het geluidsniveau te verlagen. Walibi heeft zelf nog niet gereageerd.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be