Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland-mascottes verrassen ziekenhuispatiëntjes op Buitenspeeldag

20-04-2022, 23.45 uur

De patiëntjes op de kinderafdeling van het Vlaamse Ziekenhuis Geel zijn vandaag verrast door de mascottes van Bobbejaanland. Woensdag 20 april is aangeduid als Buitenspeeldag, waarop kinderen massaal de tv en de computer verruilen voor een dagje plezier maken in de buitenlucht. Maar wie in het ziekenhuis ligt, kan niet naar buiten.

Op de nieuwe kinderafdeling van het ziekenhuis verblijven op dit moment een veertigtal kinderen. Om de themadag voor hen toch een beetje bijzonder te maken, kwamen Bobbejaanland-figuren Bobbie en Jody langs voor een meet-and-greet. Ze hebben hier en daar ook souvenirs uitgedeeld.

"Zo bracht Bobbejaanland het plezier naar binnen", vertelt een woordvoerster. Het pretpark nam in het verleden al twee keer deel aan Buitenspeeldag. Dat gebeurde toen door een deel van het park gratis open te stellen voor de jeugd.

Andere boeg
"We wilden het dit jaar eens over een andere boeg gooien en de kinderen verrassen die heel graag buiten willen spelen, maar dat door omstandigheden niet kunnen." Hoofdverpleegkundige An Geboers zegt blij te zijn met de actie. "Elk kind verdient een Buitenspeeldag, ook al is het dan op een andere manier."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be