Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Video: bezoekers Attractiepark Slagharen zitten twee uur vast in The Eagle

18-04-2022, 15.57 uurBeeld: Noah

In Attractiepark Slagharen is vanmiddag de attractie The Eagle vastgelopen. Op zo'n 10 meter boven de grond kwamen de gondels stil te hangen. Tientallen inzittenden konden op dat moment geen kant op. De brandweer moest eraan te pas komen om de bezoekers te bevrijden. Dat duurde in totaal zo'n twee uur.

The Eagle, geopend in 1998, is 32 meter hoog. De toren van de Duitse fabrikant Huss Park Attractions bestaat uit vier draaiende armen met elk zeven bakjes eronder, die zelf ook rondjes maken. Door een technische storing kwam de molen rond 12.00 uur plotseling stil te staan.

Omdat medewerkers van Slagharen weinig voor de 54 passagiers konden betekenen, werd de brandweer opgeroepen. Met behulp van een hoogwerker zijn alle bezoekers uiteindelijk één voor één bevrijd. Een vrouw meldt op Instagram dat ze in totaal 66 minuten vastzat. Ter compensatie ontving ze een drankje en een vrijkaart voor een volgend bezoek.

Veilig
Andere ooggetuigen laten weten dat het bevrijden van de overige personen nog een stuk langer duurde. Na ruim twee uur stond iedereen weer veilig op de grond.

Volgens directeur Dave Storm waren de betrokken bezoekers na afloop tevreden over de gang van zaken. "The Eagle blijft vandaag in ieder geval dicht", vertelt hij aan Looopings. "We zullen de oorzaak verder onderzoeken alvorens de attractie weer opengaat."Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be