Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen

Youtubers wandelen Belgische dierentuinen gratis binnen dankzij veiligheidshesje

18-04-2022, 11.19 uur

Het is twee youtubers gelukt om gratis binnen te komen bij twee Belgische dierentuinen. Daarvoor hoefden ze geen gekke capriolen uit te halen: het dragen van een fluoriserend veiligheidshesje was genoeg om niet gecontroleerd te worden bij de entree.

Youssef Mstalli en Tarik Zohair van YouTube-kanaal Just Ice TV haalden hun inspiratie uit de Verenigde Staten. Toen ze zagen hoe het Amerikaanse youtubers lukte om probleemloos controles te omzeilen met zo'n hesje, besloten ze de proef op de som te nemen in hun eigen land.

In een video is te zien hoe medewerkers van Zoo Planckendael en Zoo Antwerpen de twee heren zonder enige twijfel binnenlaten. Ook in twee bioscopen lukt het trucje. Mstalli en Zohair benadrukken dat het slechts gaat om een experiment, bedoeld om de bedrijven te waarschuwen dat hun controles niet op orde zijn.

Gewaarschuwd
Eigenlijk wilden de videomakers de methode ook op de proef stellen in pretparken, maar die waren gesloten tijdens de opnames. "Dus misschien voor een ander keertje", klinkt het. Attractieparken zijn dus gewaarschuwd.Meer Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be