Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Parc Astérix verlaagt prijs van achterwaarts ritje in achtbaan

17-04-2022, 17.01 uur

Het Franse pretpark Parc Astérix heeft de prijs van een exclusieve ervaring verlaagd. Vorige week ging de vernieuwde houten achtbaan Tonnere 2 Zeus open, met als bijzonderheid dat passagiers kunnen kiezen voor een omgekeerd stoeltje achteraan de trein. Op die manier beleven ze de rit volledig achteruit.

Vanwege de beperkte capaciteit vroeg Parc Astérix daar 12 euro per persoon voor. Het ging niet om een variabel tarief: de vaste prijs van 12 euro werd expliciet vermeld op folders en ander marketingmateriaal. Kennelijk was dat gekozen bedrag achteraf toch iets te hoog, want dit weekend is de prijs verlaagd.

Tijdens de drukke paasdagen betalen bezoekers van het attractiepark nabij Parijs plotseling nog 8 euro per persoon voor een achterwaartse rit. Wie interesse heeft, kan ter plekke een reservering plaatsen via de mobiele website Filotomatix. Dat is het digitale voordringsysteem van het park.

Tunnel
Het ombouwen van Tonnere 2 Zeus - eerder Tonnere de Zeus - kostte 7 miljoen euro. Naast twee nieuwe treinen werden grote delen van de baan vernieuwd, in samenwerking met de Amerikaanse firma The Gravity Group. Er is ook een tunnel met speciale effecten aan het parcours toegevoegd.Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be