Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Floriade Expo

Floriade in Almere vijf dagen open: dramatische recensies op Tripadvisor en Google

18-04-2022, 23.59 uur

De Floriade Expo 2022 in Almere is pas vijf dagen geopend en het regent nu al honderden negatieve reacties op internet. Teleurgestelde bezoekers uiten massaal hun ongenoegen op recensiewebsites als Tripadvisor en Google. De kritiek: het terrein ligt er armoedig bij en de prijzen zijn veel te hoog. Het advies "ga hier niet heen" komt voortdurend terug.

"Het is geweldig, fantastisch als je van modderpoelen en bouwputten houdt", schrijft ene Johan bijvoorbeeld op Google. "Ik ben blij dat ik gratis kaartjes had. Want deze prijzen vragen voor een bouwput en slechte parking: ik schaam me diep." Hij raadt twijfelaars aan om naar de Keukenhof te gaan. "Valt zwaar tegen", meldt Willie Westenberg. "Ongeorganiseerde bende", concludeert Eric Veltkamp.

"Op dit moment is het park nog niet het bezoeken waard", vindt Kaz Pers. Brian Dreier noemt de toegangsprijs "te duur voor wat je krijgt". "Absolute afrader!", zegt Tjûke Mar. "Bouwput, wat een aanfluiting. Schandalig voor 30 euro per persoon en 15 euro parkeren." Xijia Luo: "Veel gebouwen en exposities waren nog niet af en veel faciliteiten waren nog niet in gebruik. Er zijn ook weinig bloemen te zien, terwijl de entreeprijs en het parkeertarief zo hoog zijn!"

Liefdeloos gebouwd
"Het is afschuwelijk, er is bijna niks te zien", vertelt Bulat Oudshoorn, die een entreeprijs van maximaal 8 euro voorstelt. Duitser Klaus Jahnke spreekt over "een tragedie". "80 procent is niet af of liefdeloos gebouwd." Ioana Vasilache: "De entreeprijs niet waard, het meeste was nog dicht." Ook Gras Meijer was zwaar teleurgesteld. "Véél te duur voor wat je te zien krijgt. Erg rommelig. Het is gewoon nog lang niet af."

"Als je gek bent op bouwputten, dan is dit de plek voor jou", grapt Philip Franklin. Sandra Aragón uit Spanje beschrijft de Floriade als "het enige slechte dat ik in Nederland heb meegemaakt". "Het was een totale teleurstelling, er waren niet meer dan vijf paviljoens open, alles was in aanbouw. Ik begrijp niet hoe het zo ver heeft kunnen komen." Christaan van der Weijde trof "grote kale velden en bouwwerkzaamheden" aan. "Heel anders dan wat je op basis van de site mag verwachten."

Schandalig
"Slechtste uitje ooit", verzucht Kees Bakker. "Kale boel, helft niet klaar of op sterven na al dood. En alles belachelijk duur." Lou Repetur schrok van de "woekerprijzen". "Ernstig dit." Isabelle Maignan: "Vreselijk: niets te zien, vrijwel leeg en niet af." Rodney-James Carabott: "Doe geen moeite. Veel paviljoens bestaan simpelweg niet. Schandalig dat de Floriade op Instagram en Facebook pretendeert alsof het terrein af is. Ga hier niet heen."

Josephine Jung: "Kan ik ook nul sterren geven? Ik wil mijn geld terug." Samantha Karen: "Gigantisch saai en niet af." Seli Na: "Dit had zeker niet geopend mogen worden." En dan door naar Tripadvisor, waar het publiek niet veel milder is. Marcel Cools vat zijn bezoek samen als "waardeloos". "Beschamend! Het park is gewoon niet af! Overal zie je lege stukken, net een schaakbord. Geen aanrader! Niet heen gaan!"

Totale oplichting
Nancy uit Engeland somt op wat er volgens haar allemaal niet deugde: "Slecht georganiseerd. Niet genoeg medewerkers. Exposities waren incompleet. De busservice was slecht, we moesten er een uur op wachten. Plattegronden waren niet te verkrijgen. Niet genoeg eettentjes." Isabelle: "Er is absoluut niets te zien. Geen één plant is interessant. Totale oplichting."

Kelly omschrijft de Floriade als "een wandelroute met als uitzicht asfalt en beton". "Overal storende elementen, de beleving is waardeloos." Egbert hoopte "interessante innovaties" aan te treffen, zoals de organisatie beweert. Die kwam hij niet tegen. Wel waren er "overal neergekwakte slordige grasmatjes, bloemen en planten die maar net in de grond zijn gezet en paviljoens die gesloten zijn". Heiko: "Alles was extreem slecht."

Reputatieschade
Tussen alle kritieken door zijn er hier en daar ook positieve reacties, bijvoorbeeld van de organisatie, familieleden van de organisatie, ambtenaren, lokale en regionale politici, leveranciers en andere betrokkenen. Zij doen een poging om de reputatieschade te beperken door enthousiaste berichten te plaatsen met zonnige foto's van bloemperken, of een enkel paviljoen dat er wel toonbaar uitziet.

Ene Chis verbaast zich over dat soort commentaren, schrijft hij in een veelzeggende reactie op Tripadvisor. "Onbegrijpelijk hoe men het uitstekend kan vinden, het is een kale bouwval met de hoofdprijs voor alles." Het is de bedoeling dat de Floriade toegankelijk blijft tot en met zondag 9 oktober. Volgens pretparkkenner en voormalig Floriade-directeur Hans van Driem is er echter een reële kans op een faillissement.

Meer Floriade Expo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be