Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Video: Duits pretpark past show aan vanwege oorlog in Oekraïne

17-04-2022, 18.35 uurBeeld: Meine Freizeitparkwelt

Het Duitse pretpark Heide Park heeft vanwege de oorlog in Oekraïne wijzigingen doorgevoerd aan een theatershow. Veel van de medewerkers van het entertainmentteam zijn afkomstig uit Oekraïne en Rusland. Bij aanvang van voorstellingen in de Piratenarena wordt daar voortaan melding van gemaakt.

Op die manier wil het attractiepark in deelstaat Nedersaksen een signaal afgeven over vrede. "Wij kennen elkaar al jaren, niet alleen als collega's, maar ook als vrienden", klinkt het. Ondertussen staan alle acteurs gebroederlijk naast elkaar op het podium.

Door de oorlog zijn miljoenen Oekraïeners op de vlucht geslagen. "We willen ons personeel en hun families een nieuw thuis bieden", zegt een voice-over. Ondanks de verschrikkingen in het thuisland, blijven de acteurs aan het werk.

Lachen
In de Piratenarena wordt onder meer de voorstelling Im Auge des Drachens opgevoerd. "We willen graag benadrukken dat het onze uitdrukkelijke wens is om deze show te spelen, omdat lachen en plezier altijd onderdeel moeten blijven uitmaken van al onze levens. We staan samen op dit podium om te vechten voor vrede, of we nu Duits, Russisch of Oekraïens zijn. Bedankt voor jullie aandacht."Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be