Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Vernieuwde waterbaan Toverland bijna af: opening komt dichterbij

15-04-2022, 12.47 uur

Toverland legt de laatste hand aan de vernieuwde boomstamattractie Expedition Zork. De waterbaan uit 2004 is sinds december vorig jaar gesloten voor een enorme metamorfose. Daarbij werd het kale buitengebied getransformeerd tot een knus bergdorpje met bomen, rotspartijen en een houten chalet.

Nu zitten de werkzaamheden er bijna op. In een interne mail aan medewerkers wordt zaterdag 23 april genoemd als openingsdatum, maar een voorlichtster benadrukt dat die datum op dit moment allesbehalve zeker is. "We streven ernaar om de attractie weer aan te kunnen bieden in de meivakantie", vertelt ze.

"We doen daar ons uiterste best voor, want zeker met mooi weer is Expedition Zork een geliefde aanvulling op het attractieaanbod." De meivakantie duurt tot en met zondag 8 mei. In eerste instantie zal sprake zijn van een testfase, waarbij nog niet alle decors en scènes af zijn.

Duidelijkheid
"Eind volgende week kunnen we hier waarschijnlijk meer duidelijkheid over geven", aldus de woordvoerster. De verbouwing van Expedition Zork, naar een ontwerp van Peter van Holsteijn, begon zo'n vier maanden geleden.

Het station en het eerste gedeelte van de waterattractie - met twee liften, een splash en twee draaischijven - bevinden zich in de Wunderwald-hal. Daarna gaat de baan naar buiten voor de climax: een 15 meter hoge lift, een derde draaischijf en een vrije val, gevolgd door een grote splash.

Ontrafelen
Tijdens de renovatie is er niet alleen aandacht voor de decors, maar ook voor de verhaallijn. Bezoekers gaan op expeditie om het mysterie achter moeraswezen Zork te ontrafelen. Dat doen ze met behulp van een transportsysteem bedacht door uitvinder Maximus Müller. Het thema hangt samen met de nabijgelegen bobsleebaan Maximus' Blitz Bahn.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be