Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling: restaurant bij Droomvlucht is voorlopig een souvenirwinkel

20-04-2022, 23.58 uur

De Gulden Gaarde, het zelfbedieningsrestaurant bij de uitgang van Droomvlucht in de Efteling, is voorlopig in gebruik als een souvenirwinkel. Eerder waren er onder meer broodjes, tosti's, salades, stukken fruit en sappen verkrijgbaar. Tegenwoordig treffen bezoekers er Efteling-souvenirs aan.

Het restaurantconcept moest in 2020 het veld ruimen vanwege de coronacrisis. Hoewel alle coronamaatregelen al maanden geleden zijn geschrapt, worden bij De Gulden Gaarde nog steeds geen etenswaren geserveerd. Dat blijft tot nader order zo, vertelt een woordvoerder aan Looopings.

Daardoor zijn er bij de uitgang van Droomvlucht nu twee winkels achter elkaar te vinden: de oorspronkelijke Gulden Gaarde en een aparte winkel rond de balie met actiefoto's. Laatstgenoemde locatie heette voorheen Dromerijen. Tegenwoordig wordt de term De Gulden Gaarde voor beide plekken gebruikt. Op reclameborden wordt nog wel verwezen naar voedsel, dat nergens meer te verkrijgen is.

Afdelingen
"Voor deze plek werken de afdelingen retail en horeca met elkaar samen", aldus de voorlichter. "Het concept, dat werd aangepast vanwege corona, houden we tijdelijk op deze manier aan. Het plan is wel om uiteindelijk ook terug te gaan naar de functie van horecagelegenheid."Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be