Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Medewerker kermisattractie zwaargewond door klap van loopingschip

14-04-2022, 08.06 uur

Op de kermis in de Duitse stad Mainz is een medewerker van een attractie woensdagmiddag zwaargewond geraakt. De man stond op het platform van de attractie Intoxx, een loopingschip. Volgens ooggetuigen werd hij rond 14.40 uur geraakt door het draaiende gevaarte, waarna het slachtoffer enkele meters door de lucht vloog en op een hek belandde.

Hij is met ernstige verwondingen, maar wel buiten levensgevaar, per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het bedrijfsongeval. Omstanders zijn verhoord door de politie.Vanwege de gebeurtenis sloot de kermis woensdag eerder dan gepland, om 18.00 uur.

Een woordvoerder van de kermisexploitanten in Mainz benadrukt dat de attractie onlangs is goedgekeurd door veiligheidsinstantie TÜV. Voor de zekerheid volgt er een nieuwe TÜV-keuring, hoewel de voorlichter benadrukt dat er technisch gezien niets mis was met de attractie.

Rhein-Frühling
Intoxx werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant Fabbri. De attractie is in handen van de exploitanten Störtz en Haas. Het drukbezochte evenement in deelstaat Rijnland-Palts, dat Mainzer Rhein-Frühling wordt genoemd, duurt van zaterdag 9 tot en met zondag 24 april.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be