Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Safariland Stukenbrock

Klassieke achtbaan uit 1981 wordt definitief gesloten: 'De tijger is uitgebruld'

13-04-2022, 23.52 uur

Voor een klassieke achtbaan in een Duits pretpark valt het doek. Safariland Stukenbrock in deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft bekendgemaakt dat de rollercoaster Flying Tiger, geopend in 1981, definitief wordt gesloten. Er zijn namelijk geen reserveonderdelen meer te vinden, zo beweert het management.

Flying Tiger werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De attractie bestaat uit een bijna 20 meter hoge kettinglift en twee kurkentrekkers. "De tijger is uitgebruld", meldt het attractie- en dierenpark op social media. "Met veel spijt moeten we melden dat de Flying Tiger na 42 jaar met pensioen gaat."

Vandaag zou duidelijk geworden zijn dat reserveonderdelen op raken. "Aangezien de veiligheid van onze gasten de prioriteit heeft, hebben we helaas moeten besluiten om de achtbaan stil te leggen." Het park belooft op zoek te gaan naar een geschikte vervanger. "We denken al aan nieuwe attracties die de plek van de Flying Tiger kunnen innemen."

Hartverwarmend
De reacties op de sluiting zijn hartverwarmend, laat Safariland Stukenbrock weten in een aanvullend Facebook-bericht. "We zijn sprakeloos door jullie bijdragen en al het medeleven. We bedanken jullie vanuit de grond van ons hart."

Een stukje geschiedenis verdwijnt, realiseert men zich. "Weet dat deze beslissing voor ons ontzettend moeilijk is geweest: we hebben net zo veel herinneringen aan de attractie als jullie. En de herinneringen aan deze grootste tijger in Safariland zullen nooit vervagen."

Bobbejaanland
Een gelijkaardige achtbaan stond van 1982 tot en met 1999 in Bobbejaanland onder de naam Wervelwind, waar nu thrillride Sledge Hammer te vinden is. Onder andere het Duitse Fort Fun Abenteurland heeft nog een werkend exemplaar.



Meer Safariland Stukenbrock
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be