Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Bijna vierduizend aanmeldingen voor achtbaanmarathon Toverland

12-04-2022, 23.00 uur

Toverland is overdonderd door het enorme aantal aanmeldingen voor een achtbaanmarathon. Bijna vierduizend personen hebben zich opgegeven om op zaterdag 2 en zondag 3 juli 24 uur achter elkaar ritjes te maken in houten achtbaan Troy. De inschrijving voor de actie sloot afgelopen weekend.

"Zo veel animo hadden we echt niet verwacht", vertelt een woordvoerster aan Looopings. Bij de vorige editie in 2016 ontving Toverland zo'n achthonderd aanmeldingen. "Dus dit aantal is overweldigend."

Het was nog een flinke klus om uit de vierduizend aanmeldingen de juiste kandidaten te selecteren. "Er zaten heel veel mooie motivaties tussen", aldus de voorlichtster. "Maar we denken dat we een goede selectie hebben kunnen maken, met leuke, enthousiaste mensen."

Testavond
48 waaghalzen zijn uitgekozen voor een testavond op vrijdag 13 mei. Zij krijgen aanstaande vrijdag bericht. Uiteindelijk kunnen slechts twaalf personen meedoen. Met de actie wordt geld opgehaald voor een goed doel.

De zogeheten Troy Coaster Challenge wordt voor de derde keer gehouden. Deelnemers mogen de trein van de rollercoaster alleen verlaten voor korte pauzes om te toiletteren en de benen te strekken. Troy is 35 meter hoog en 1077 meter lang. De topsnelheid bedraagt 90 kilometer per uur.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be