Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Deutschland Resort

Datalek bij Legoland Deutschland: gegevens hotelgasten op straat

13-04-2022, 12.43 uur

Door een datalek op de website van Legoland Deutschland waren de namen en adresgegevens van hotelgasten maandenlang eenvoudig te achterhalen. Het gaat om boekingen die teruggaan tot 2015. Het lek is inmiddels verholpen.

De zaak kwam aan het licht toen een gast de URL van zijn boekingsbevestiging niet vertrouwde. Door een nummer in het adres te veranderen kreeg hij inderdaad toegang tot de boeking van iemand anders. De gast nam contact op met de website Heise Online, die op zijn beurt Legoland informeerde.

Een dag later was het lek gedicht. Het probleem zat volgens Legoland in een nieuw computersysteem dat zes maanden geleden in gebruik is genomen. Kwaadwillenden konden met een eenvoudig script vele duizenden boekingen onderscheppen uit de afgelopen zeven jaar.

Risico
Naast de naam en het adres van de persoon die had gereserveerd, waren ook de reisperiode en de namen van medereizigers zichtbaar. Toch heeft moederbedrijf Merlin Entertainments getroffen gasten niet geïnformeerd. Omdat er geen bank- of creditcardgegevens zijn gelekt, zou het risico voor hen laag zijn.

Merlin gaat het incident wel onderzoeken. Ook worden er maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Legoland Deutschland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be