Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Iron Man-achtbaan Disneyland Paris krijgt de naam Avengers Assemble: Flight Force

12-04-2022, 12.24 uurBeeld: @DLPReport

De naam van de vernieuwde Iron Man-rollercoaster in Disneyland Paris is bekend. Voorheen ging de overdekte lanceerachtbaan in het Walt Disney Studios Park door het leven als Rock 'n' Roller Coaster avec Aerosmith. Na een ingrijpende metamorfose heet de attractie Avengers Assemble: Flight Force.

Dat gaat Disneyland binnenkort bekendmaken, zo melden ingewijden aan Looopings. De afgelopen jaren is themadeel Backlot omgebouwd tot Avengers Campus, waar bezoekers de superhelden van Marvel kunnen ontmoeten. Komende zomer vindt de heropening plaats.

Een attractie rond actiefilm Armageddon moest plaatsmaken voor een interactieve darkride rond Spider-Man. Verder komen er verschillende horecagelegenheden en een meet-and-greet-locatie.

Led-scherm
De achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma opende in 2002. Het baanverloop is vrijwel identiek aan Xpress: Platform 13 in Walibi Holland. Treinen worden gekatapulteerd met een topsnelheid van ruim 90 kilometer per uur, gevolgd door drie inversies. De afgelopen maanden kwamen al regelmatig beelden van het exterieur voorbij, dat gevormd wordt door een gigantisch gebogen led-scherm.

Daarnaast staat de Quinjet, het vliegtuig van de Avengers. Eenmaal binnen worden bezoekers straks welkom geheten door superheld Iron Man, het alter ego van Tony Stark. Ook Captain Marvel speelt een rol. In het Marvel-filmuniversum is Iron Man overigens al een tijd geleden overleden.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be