Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Brandweer rukt uit voor rokende Holle Bolle Gijs in de Efteling

12-04-2022, 14.00 uurBeeld: Efteldingen19

De Efteling is vanochtend opgeschrikt door rookontwikkeling nabij het Spookslot. Matroos Gijs, de Holle Bolle Gijs bij de uitgang van het spookkasteel, begon plotseling te roken. Medewerkers van het attractiepark kregen het zelf niet geblust, vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings.

Daarop werd de brandweer ingeschakeld. Ook de politie en de beveiliging kwamen ter plaatse. Vanwege de rookwolken was het gebied achter het Spookslot enige tijd afgesloten voor publiek. Van een echte brand was volgens de voorlichter geen sprake.

Het vermoeden bestaat dat iemand een smeulende sigaret in de mond van de beroemde papiervreter heeft gegooid. Dat gebeurt vaker. Meestal lukt het personeelsleden van de Efteling om het probleem zelf op te lossen. De brandweer hoeft dan niet uit te rukken.

Onzeker
Matroos Gijs staat sinds 1980 in de Efteling, twee jaar na de opening van het Spookslot. Zijn lot is onzeker, aangezien de spookattractie binnenkort vervangen wordt door iets nieuws. Mogelijk moet de matroos dan verplaatst worden.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be