Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermis op Malieveld in Den Haag: alle bezoekers preventief gefouilleerd

10-04-2022, 17.54 uur

Tijdens de kermis op het Haagse Malieveld worden 's avonds alle bezoekers preventief gefouilleerd. Om incidenten te voorkomen heeft de organisatie besloten om iedereen bij binnenkomst te controleren op drugs, wapens en andere ongewenste voorwerpen. Dat gebeurt op aanraden van de politie.

"Dat is uitzonderlijk en dat is ook helemaal niet normaal of het normaal waar we naartoe willen", vertelt Sebastiaan Vonk van de organisatie in gesprek met De Telegraaf. "In Den Haag heeft de politie het advies gegeven om 100 procent fouillering te laten plaatsvinden en dat volgen wij netjes op."

Op vrijdagavond, toen het fouilleren begon, was de vangst volgens Vonk "heel mager". Men vond "twee items die wij niet wenselijk vonden". "Dat is heel goed nieuws. Mensen die dit soort materialen bij zich hebben zijn niet welkom en moeten lekker thuisblijven."

Proef
Twee jaar geleden werd er op de kermis in Den Haag al een proef gedaan met het fouilleren van bezoekers. Toen trof men een gigantische hoeveelheid aan drugs en wapens aan. De huidige kermis duurt tot en met woensdag 27 april.Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be