Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
TusenFryd

Pretpark in Noorwegen werkt aan hangende lanceerachtbaan

22-07-2022, 12.32 uur

Attractiepark TusenFryd in Noorwegen gaat een opzienbarende rollercoaster bouwen. Het pretpark bestelde bij de Duitse fabrikant Gerstlauer een hangende achtbaan met een driedubbele lancering: vooruit, achteruit en weer vooruit. Dat blijkt uit ingediende bouwplannen.

Het project is onderdeel van een omvangrijk uitbreidingsplan van 250 miljoen Noorse kroon. De coaster is nog niet publiekelijk aangekondigd, maar in een bezoekersenquête zijn al wel ontwerpen zichtbaar. Op de afbeeldingen wordt de toevoeging Storm - The Dragon Legend genoemd. Passagiers gaan drie keer over de kop.

TusenFryd hoort bij parkengroep Parques Reunidos, net als bijvoorbeeld Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany. Het lanceerprincipe van de Noorse inverted coaster komt overeen met Gerstlauer-achtbaan Gold Rush in Slagharen. In tegenstelling tot bij Gold Rush hangen de karretjes in TusenFryd dus onder de baan.

Japan
De nieuwe coaster is ongeveer 560 meter lang, maar dankzij de lanceringen legt een trein tijdens de rit meer meters af. Gerstlauer heeft nog weinig ervaring met hangende achtbanen. De firma bouwde tot nu toe één exemplaar, zonder inversies. Die opende eind 2021 in het Japanse park Yomiuriland. In een bezoekersenquête van Slagharen kwam onlangs ook een hangende Gerstlauer-baan voorbij.Meer TusenFryd
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be