Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Foto's: attractiebouwer Vekoma werkt aan testopstelling van tilt coaster

09-04-2022, 22.15 uurBeeld: @MaffeMuis

Op het terrein van de Limburgse attractiebouwer Vekoma wordt een bijzondere testopstelling neergezet. De bekende fabrikant is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe generatie tilt coasters: achtbanen waarbij een stuk rail met een trein erop volledig gekanteld wordt, gevolgd door een loodrechte vrije val.

Dat is een gewaagd concept: als de trein tijdens het kantelen in beweging komt, heeft dat catastrofale gevolgen. Om er zeker van te zijn dat de techniek feilloos werkt, wordt bij de Vekoma-fabriek in het dorpje Vlodrop al een half jaar gewerkt aan een proefopstelling.

Afgelopen najaar verscheen een raadselachtige toren, waar toen nog weinig over bekend was. Nu is duidelijk dat het gaat om een deel van een tilt coaster. Grenzend aan het gevaarte zijn enkele rood met blauwe baandelen gemonteerd, op grote hoogte. Naast de constructie liggen al een hoop andere onderdelen klaar.

Subsidie
Eén tilt coaster komt uiteindelijk terecht in Energylandia. Het Poolse pretpark bestelde de afgelopen jaren al de ene na de andere Vekoma-baan. Inmiddels staan er maar liefst tien exemplaren. Daar komt er dus nog minimaal één bij, waar het park 4,3 miljoen euro aan Europese subsidie voor ontvangt.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be