Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Foto's: nieuwe lanceerachtbaan Parc Astérix gaat de hoogte in

10-04-2022, 11.55 uurBeeld: Dimension Parcs, @DisneylandWorks

De constructie van de nieuwe lanceerachtbaan in Parc Astérix gaat de hoogte in. In het Franse pretpark wordt gewerkt aan een spectaculaire 51 meter hoge rollercoaster met vier lanceringen en een topsnelheid van 110 kilometer per uur. Volgend jaar vindt de opening plaats.

Eerder dit jaar werden alvast enkele baandelen overeind gezet. Dit weekend ging Parc Astérix weer open na een maandenlange wintersluiting. Bezoekers kunnen de stand van zaken op de bouwplaats nu van dichtbij bekijken.

Blikvanger van de attractie wordt een tientallen meters hoge heuvel waar treinen overheen gelanceerd worden. Het eerste deel daarvan is al af. In het park is ook een aankondigingsbord geplaatst voor Toutatis, zoals de 1075 meter lange achtbaan gaat heten. Daarop wordt de toevoeging "wereldwijd uniek" genoemd.

Intamin
Parc Astérix ging voor het project in zee met fabrikant Intamin uit Liechtenstein. De bouw van Toutatis kost 28 miljoen euro. Het gevaarte verrijst in het Gallische themagebied, tussen bobsleebaan La Trace du Hourra en waterbaan Le Grand Splatch.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be