Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fårup Sommerland

Deens pretpark introduceert opvouwbare bekers met drinktuit

10-04-2022, 11.20 uur

Een pretpark in Denemarken serveert frisdrank tegenwoordig in opmerkelijke opvouwbare drinkbekers. Bezoekers van Fårup Sommerland krijgen hun Coca-Cola, Fanta en Sprite voortaan geserveerd in een ovaalvormige kartonnen cup. Door de bovenkant dicht te vouwen, ontstaat er aan beide kanten een drinktuit.

Op die manier wil Fårup Sommerland het milieu minder belasten. "We hebben afscheid genomen van rietjes en deksels", valt te lezen op menukaarten. "We zijn overgestapt op slimme nieuwe milieuvriendelijke duurzame drinkbekers."

Op de bekers wordt in het Deens uitgelegd hoe het systeem werkt. Het is de bedoeling om de cup met frisdrank te vullen tot een streepje. Daarna kan de deksel in twee stappen dichtgemaakt worden. Aan de bovenzijde blijven twee kleine gaten over om uit te drinken.

ButterflyCup
Door tijdens het drinken op de deksel te drukken, wordt de beker verder afgesloten en lekt er geen vloeistof. Het concept, ontwikkeld in Ierland, kreeg de naam ButterflyCup. De verpakking werd ontworpen door de Deense firma Packwise.

Meer Fårup Sommerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be