Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling verplaatst Pardoes Promenade vanwege komst nieuw hotel

16-04-2022, 21.03 uur

De Efteling heeft vandaag een nieuw gedeelte van de Pardoes Promenade in gebruik genomen. Vanwege de bouw van een groot hotel moest de boulevard tussen het Dwarrelplein en Symbolica deels verplaatst worden. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een nieuw wandelpad, dat links van de oorspronkelijke Promenade kwam te liggen.

Vanaf vandaag kunnen Efteling-bezoekers over het nieuwe gedeelte lopen. Dat ligt een stuk dichter bij het Sprookjesbos dan voorheen, tegen Pinokkio aan. De komende tijd wordt het landschap verder afgewerkt. Ook moet er nog permanent hekwerk geplaatst worden. Aan de rechterzijde - verscholen achter bouwhekken - ligt nu nog een tijdelijke doorgang met asfalt, die tot vandaag in gebruik was.

Het eerste stuk van de Promenade werd opgeschoven om straks aan te kunnen sluiten op het Efteling Grand Hotel, dat in 2024 opengaat. Bezoekers betreden het attractiepark uiteindelijk door onder het hotelcomplex door te lopen. De daadwerkelijke bouw van het hotel start na de zomer, maar de voorbereidende werkzaamheden zijn al maanden in volle gang.

Fata Morgana
Een oude zij-ingang van het Sprookjesbos is verdwenen. Bovendien werd een afslag richting Fata Morgana afgesloten. Daardoor kunnen bezoekers na het passeren van de spoorwegovergang - aan de rand van het Dwarrelplein - nu alleen nog rechtdoor lopen, in de richting van Fabula en Symbolica.

Er is sinds kort wel een nieuwe zij-ingang ter hoogte van De Zes Dienaren, het sprookje van Langnek.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be