Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Video: Zwitserse attractiebouwer presenteert 'multidimensionale thrillride'

09-04-2022, 15.36 uur

Attractiebouwer Ride Engineers Switzerland (RES) heeft een nieuw attractietype ontwikkeld met twee draaiende armen. De oracle, zoals het concept wordt genoemd, lijkt op een soort geëvolueerde versie van de klassieke booster. Het Zwitserse bedrijf spreekt over een "multidimensionale thrillride".

De oracle bestaat uit drie roterende assen. Aan een tollende paal zijn twee draaiende armen bevestigd, met aan weerszijden kantelende en draaiende gondels voor vier personen. In totaal telt de molen zestien zitplaatsen. RES werkt voor het project samen met de firma Marc Rides uit Duitsland.

De 16 meter hoge attractie beslaat een oppervlakte van 20 bij 16 meter. Er wordt zowel een vaste versie voor pretparken ontwikkeld als een mobiele kermisvariant. Volgens de leverancier is de attractie niet alleen bedoeld voor waaghalzen. "Het klinkt en oogt krankzinnig, maar het is een leuke, soepele rit."



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be