Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling plaatst eerste zonnepaneel op parkeerplaats: nog 11.999 te gaan

08-04-2022, 16.07 uur

De Efteling is gestart met het plaatsen van zonnepanelen op één van de parkeerplaatsen. Het parkeerterrein schuin tegenover de hoofdentree wordt voorzien van 12.000 zonnepanelen. De afgelopen weken werden de carports geplaatst. Nu is het tijd om de panelen zelf te installeren.

Het attractiepark spreekt over "de grootste stap op het gebied van duurzaamheid tot nu toe". "Hiermee kunnen we straks tot wel 20 procent van ons energieverbruik zelf opwekken." Tegelijkertijd staan auto's koeler in de zomer en sneeuwvrij in de winter.

De Efteling heeft al een tijd geleden de ambitie uitgesproken om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn. Daarvoor worden jaarlijks stappen gezet, bijvoorbeeld door bij attracties lampen te vervangen door led-verlichting en door elektrische bladblazers aan te schaffen. Ook wordt er tegenwoordig elektrisch gefrituurd.

Symbolica
Met het nieuwe zonnepark op parkeerplaats M kan een vijfde van het jaarlijkse energieverbruik van de Efteling opgewekt worden. Het gaat om 4.320.000 kWh, vergelijkbaar met een gemiddeld elektriciteitsverbruik van 1750 huishoudens. Eerder koos de Efteling al voor zonnepanelen op de daken van Symbolica, De Vliegende Hollander en Station de Oost.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be