Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling zoekt nog steeds naar oplossing voor geamputeerde vleugels Zes Zwanen

26-01-2024, 18.07 uurBeeld: @eftel_straat, @jeroen_twee, @Coshira_

Het Efteling-sprookje De Zes Zwanen is nog steeds niet compleet. In coronatijd werden de zwanenbootjes aangepast om te kunnen voldoen aan de coronamaatregelen. Door vleugels te vervangen door metalen platen, hoefden medewerkers niet meer dicht in de buurt van bezoekers te komen.

Drieënhalf jaar later zijn de geamputeerde vleugels echter nog steeds niet teruggekeerd. Het terugplaatsen van de oude vleugels heeft niet de voorkeur: personeelsleden moesten steeds bukken bij het sluiten van de vleugels. Dat was te belastend.

In maart 2023 beloofde de Efteling dat er een oplossing voor gezocht zou worden. "De vleugels komen terug", zei een woordvoerster toen. "Op dit moment werken we aan een manier om ze wat gebruiksvriendelijker te maken voor de medewerkers. Daarom duurt het iets langer."

Niet concreet
Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is van de vleugels nog steeds niet te bekennen. Moeten we wennen aan de metalen platen? Een voorlichter geeft aan dat intern nog steeds nagedacht wordt over een geschikt alternatief. "Maar dat is nog niet concreet."

De Zes Zwanen, ontworpen door Sander de Bruijn, is sinds 2019 te vinden in het Sprookjesbos. Het sprookje wordt uitgebeeld in een kasteeltje, waar prinses Elisa hemdjes aan het breien is van asters. Bezoekers kunnen erlangs wandelen óf plaatsnemen in bootjes in de vorm van de zwanen uit het verhaal.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be