Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park wil overlast door houten achtbaan verminderen met geluidsmuren

06-04-2022, 20.41 uur

Wodan, de houten achtbaan van Europa-Park, zorgt voor steeds meer geluidsoverlast. Buurtbewoners klagen dat de rollercoaster uit 2012 in de loop der jaren steeds luider is geworden. Dat zit niet tussen hun oren: door slijtage produceert Wodan tegenwoordig inderdaad meer geluid, bevestigt Europa-Park.

Het Duitse attractiepark zegt er alles aan te doen om de overlast te beperken. Bijna vier jaar geleden is gestart met een speciaal programma om het probleem aan te pakken. "We vechten voor elke technisch haalbare decibel", vertelde Europa-Park-manager Volker Klaiber onlangs tijdens een bijeenkomst met omwonenden, waar dagblad Lahrer Zeitung bij aanwezig was.

Regenwater en uv-stralen hebben delen van het hout de afgelopen tien jaar aangetast. De drie treinen, die samen zo'n 10.000 passagiers per dag vervoeren, zorgen daarbij voor extra slijtage. Dat verhoogt het geluidsniveau. Net als andere parken met houten achtbanen vervangt Europa-Park regelmatig delen van de baan.

Troeven
Verder is er een geluidwerende muur opgetrokken, die het geluidsniveau van de attractie - afhankelijk van het meetpunt - met 4 tot 8 decibel heeft verlaagd. "En we hebben we nog een paar troeven in petto", beloofde Klaiber.

Zo moet de binnenkant van de geluidsmuur bekleed worden met extra geluidswerende panelen van akoestisch schuim. Tijdens de komende winterstop, van januari tot maart 2023, wordt het hoogste punt van de constructie voorzien van een extra geluidswerende muur. In totaal is er bij Wodan volgens Klaiber al meer dan 1 miljoen euro besteed aan maatregelen tegen geluidsoverlast.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be