Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling presenteert eerste ontwerp voor Efteling Grand Hotel: 'Groots en uitnodigend'

06-04-2022, 08.56 uur

De Efteling start na de zomer met de bouw van het Efteling Grand Hotel, het grootste hotel uit de geschiedenis van het attractiepark. Het is de bedoeling dat bezoekers vanaf 2024 kunnen blijven slapen vlakbij de hoofdingang, op het huidige Dwarrelplein. Het 50 miljoen euro kostende project werd in januari bevestigd. Vandaag wordt voor het eerst een officieel ontwerp gepubliceerd.

Dat wijkt op een aantal punten af van de tekeningen die vorig jaar uitlekten via Looopings. De vorm en de opzet bleven grotendeels gelijk, maar de kleuren en materialen zijn in de tussentijd gewijzigd. Gisteren kwam de naam van het hotel al naar buiten, plus een korte video en een deel van het ontwerp. De voorbereidende werkzaamheden op de toekomstige locatie zijn al maanden in volle gang.

Het complex moet "groots en uitnodigend" aanvoelen, aldus de Efteling. Er wordt een "imposant gebouw" opgetrokken van zeven verdiepingen, met een 106 meter brede voorgevel. Eén van de blikvangers wordt een reusachtige klok met een slinger, onder een groen geoxideerd koperen dak met zeven torens.

Pleisterplaats
Verder komt er een opvallende glazen serre met klassieke vormgeving, verdeeld over twee verdiepingen. Het groene plein tussen de hoofdingang en het Grand Hotel moet "een aangename pleisterplaats voor hotelgasten en parkbezoekers" vormen. Bezoekers lopen het park straks binnen via een 9 meter hoge en 16 meter brede arcadeboog. "Een indrukwekkende binnenkomst", meldt de Efteling.

Sander de Bruijn, bekend van attracties als Raveleijn, Baron 1898, De Zes Zwanen en Sirocco, is aangewezen als hoofdontwerper. Hij liet zich inspireren door "elementen uit de historie van het park en door Scandinavische havensteden". "Dit hotel past qua ontwerp bij andere karakteristieke gebouwen in de Efteling, maar krijgt door zijn vorm en functie een geheel eigen karakter", aldus De Bruijn.

Souvenirwinkels
Daarbij vormen de natuur, het groen en het water een verbindende factor. De 143 kamers tellen in totaal circa zevenhonderd bedden. Het totale aantal bedden in de Efteling komt daarmee uit op bijna 3900. Verblijfsgasten kunnen vanuit hun kamers bijvoorbeeld watershow Aquanura of het Sprookjesbos zien liggen. Ze kunnen gebruikmaken van een spa, een zwembad, twee souvenirwinkels van totaal ruim 450 vierkante meter en twee restaurants.

De winkels en horecagelegenheden zijn ook toegankelijk voor dagbezoekers die niet in het hotel overnachten. Eén restaurant komt te liggen op de begane grond en één op de eerste verdieping, met zitgelegenheid binnen, in de serre en op het terras met uitzicht op Aquanura.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be